open
Tietoa Hero

Autokaupan ja autoalan palveluiden edelläkävijä

Autokaupan strategisena päämääränä on kasvattaa liiketoimintaa yhdessä Volkswagen-konsernin kanssa ja vahvistaa markkina-asemaa vähittäiskaupassa kotimaan toiminta-aluetta laajentamalla.

VUOSI 2018

Vuonna 2018 K-Auton markkinaosuus Suomessa oli 18,5 % (henkilö- ja pakettiautot) ja kuorma-autoissa 4,1 % (yli 6 tn). Volkswagen ja SEAT kasvattivat markkinaosuuttaan ja Porsche teki uuden myyntiennätyksen. Volkswagen Hyötyautot oli Suomen eniten rekisteröity pakettiautomerkki. Perinteisen automyynnin ja huoltotoiminnan lisäksi vahvistimme omaa palveluliiketoimintaa ja monikanavaista asiakaspalvelua. Digitaalisten palveluiden vahvaa kehitystä tukee huollon verkkovarausten ja chat-palvelujen käyttäjämäärien kasvu.

K-Auton edustamista merkeistä uusina malleina vuonna 2018 markkinoille tulivat:

  • Volkswagenin Tiguan Allspace ja Touareg
  • Audin A7 Sportback, A6 Sedan ja Avant, Q8 ja A1
  • SEATin Tarraco ja CUPRAn Ateca
  • Porschen Cayenne E-Hybrid, Macan ja 911 GT3 RS sekä Panamera 4 E-Hybridin ja Sport Turismon Advantage Package Suomi-versiot
  • MAN TGE -pakettiauto

K-Auto lanseerasi uuden, yrityksille suunnatun, verkkopalveluna toimivan huoltoleasingpalvelun, K-CaaraLeasingin. Se tarjoaa kaiken kokoisille yrityksille kattavat huoltoleasingpalvelut. K-Caaran palveluvalikoima kasvoi puolestaan uudella K-CaaraVaihtoautot-palvelulla. Se yhdistää Volkswagen-, Audi- ja SEAT-Centereiden vaihtoautovalikoiman ja tarjoaa mahdollisuuden hankkia vaihtoauto joko myymälästä tai verkosta.

K-ryhmä lanseerasi vuosien 2018 ja 2019 aikana rakennettavan koko maan kattavan sähköautojen latausasemaverkoston, joka mahdollistaa latauksen kaupassakäynnin aikana. K-Lataus-verkosto kasvattaa julkisten pikalatauspisteiden määrää Suomessa yli 50 % ja tekee K-ryhmästä yhden Suomen merkittävimmistä sähköautojen latausverkoston operoijista. Vuoden 2019 lopussa latausasemia on yli 70 ja niissä on lähes 400 latauspistettä.

Vuonna 2018 pilotoitiin myös uusia, toimialarajat ylittäviä liikkumisen palveluja. K-kaupoista ja K-Raudoista on mahdollista vuokrata yhteiskäyttöisiä henkilö- ja pakettiautoja. Keväällä 2018 käynnistetty kokeilu hyödyntää kauppaverkostoa ja asiakasvirtoja. Samalla tutkitaan miten kiinnostavaksi lähikauppa koetaan yhteiskäyttöauton hakupisteenä.

Olemme osa K-ryhmää

Kesko on suomalaisen kaupan alan edelläkävijä, joka toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Konsernin toiminnan ytimessä ovat laatu ja asiakaslähtöisyys.

Lue lisää
Kesko kuvituskuva
Johan Friman

"Olemme kattavan merkkivalikoimamme ansiosta markkinajohtaja Suomen autokaupassa. Tavoitteenamme on kasvattaa markkinaosuuksiamme entisestään ja jatkaa monikanavaisen asiakaskokemuksen kehittämistä sekä edistyksellisen palveluliiketoiminnan kasvattamista."

Johan Friman, K-ryhmän autokaupan toimialajohtaja