Siirry pääsisältöön

Ostoskori

K-Auto.fi-verkkopalvelun tilaus- ja toimitusehdot

1. Yleistä

1.1. Nämä tilaus- ja toimitusehdot sisältävät K Auto Retail Oy:n (jäljempänä ”K Auto”) ylläpitämän K-Auto.fi-verkkokaupan (jäljempänä ”Verkkokauppa”) käyttöä koskevat ehdot sekä tilausta ja toimitusta koskevat ehdot. Verkkokaupan tilauksiin sovelletaan näitä ehtoja.

1.2. Rekisteröityessään Verkkokauppaan tai ostaessaan tuotteita Verkkokaupasta Verkkokaupan käyttäjä (jäljempänä “Asiakas”) hyväksyy nämä ehdot ja sitoutuu noudattamaan näitä ehtoja. Verkkokaupassa on näitä ehtoja tarkentavia tiedonantoja ja toimintaohjeita.

1.3. Verkkokauppaa käyttävän henkilön tulee olla täysi-ikäinen.

1.4. K Autolla on oikeus muuttaa Verkkokaupan sisältöä ja näitä ehtoja. Asiakas hyväksyy muutokset Verkkokauppaa käyttäessään. Kulloinkin voimassa olevat ehdot ovat nähtävissä Verkkokaupan kotisivuilta tai ne voidaan toimittaa Asiakkaalle erikseen tämän pyynnöstä. Asiakkaan velvollisuutena on tarkistaa mahdolliset muutokset näissä ehdoissa sekä tallentaa kuhunkin tekemäänsä tilaukseen soveltuvat ehdot. Tilauksiin sovelletaan tilaushetkellä voimassa olevia ehtoja.

2. Rekisteröityminen

2.1. Verkkokauppaan rekisteröityminen ja tilaaminen edellyttää toimivaa sähköpostiosoitetta. Rekisteröityminen ei ole välttämätöntä Verkkokaupan käyttämiselle, mutta eräät Verkkokaupan toiminnallisuudet ovat vain rekisteröityneiden ja Verkkokauppaan kirjautuneiden käyttäjien käytettävissä.

2.2. Asiakas vastaa K Autolle antamiensa tietojen oikeellisuudesta ja käyttäjätunnuksen sekä salasanan käytöstä ja säilytyksestä.

2.3. Verkkokaupan uudet käyttäjät voivat rekisteröityä Palvelun käyttäjiksi K-Tunnuksella. Tutustu tarkemmin K-Tunnusta koskeviin käyttöehtoihin sekä tietosuojaselosteeseen.

2.4. K Autolla on oikeus evätä rekisteröityminen ja oikeus tarvittaessa sulkea Asiakkaan K-Tunnus oman harkintansa mukaan.

3. Tuotteet, tilaaminen ja toimitus

3.1. Tehty tilaus sitoo Asiakasta. Tilaus vahvistetaan lähettämällä sähköpostiviesti asiakkaan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. Tilausvahvistus sisältää myös peruutusohjeet ja peruutuslomakkeen. Vahvistuksen jälkeen tilaus on näiden ehtojen mukaisesti Asiakasta ja K Autoa sitova. K Autolla on oikeus rajoittaa tilattujen tuotteiden määrää tai evätä tilaus kokonaan tarvittaessa, esimerkiksi tuotteiden yleisen saatavuuden turvaamiseksi, epäiltäessä jälleenmyyntitarkoituksia, tilaukseen liittyvän petosepäilyksen tai tuotteen hinnoittelussa tapahtuneen merkittävän virheen johdosta.

3.2. Tuotteen hinta, toimitustavat, kuljetuskustannukset ja toimitus- tai toimistokulut ilmoitetaan ennen tilausta, kun Asiakas siirtyy maksamaan tuotteen tuotesivulla. Samassa yhteydessä ilmoitetaan myös mahdolliset tuotteen saatavuuteen liittyvät rajoitukset. Tilauksen lopullinen toimituskulu ilmoitetaan kassalla. Ilmoitetut hinnat sisältävät arvonlisäveron sekä arvioidun autoveron määrän, ellei toisin mainita. Kokonaishintaan lisätään käytetyissä autoissa toimistomaksu, joka on mainittuna sekä auton tuotesivulla, että kassalla yhteenveto-osiossa.

3.3. Verkkokaupan tuotesivuilla ilmoitetaan mahdolliset tuotteen saatavuuteen liittyvät rajoitukset. K Auto ei takaa, että kaikkia tuotteita on saatavilla. Tuotteen ollessa tilapäisesti loppu K Auto ei toimita kyseistä tuotetta jälkitoimituksena saatuaan tuotetta lisää.  Mikäli tilatun tuotteen osalta ilmenee toimitusvaikeuksia, ilmoittaa K Auto tästä Asiakkaalle. Käytetty-, varasto- tai esittelyauto on aina yksilö eikä vastaavaa autoa voida toimittaa tilalle, jos auto on ehditty samanaikaisesti jo myydä toiselle asiakkaalle.

3.4. Verkkokaupan tilauksia toimitetaan ainoastaan Manner-Suomen alueella osoitteisiin, joihin on kiinteä tieyhteys. Emme toimita tilauksia Ahvenanmaalle. Mikäli toimitusaluetta on muutoin rajattu, rajaukset ilmoitetaan Verkkokaupassa.

3.5. Asiakkaan valittavana olevat toimitusvaihtoehdot ilmoitetaan Verkkokaupassa. Asiakas voi valita tilaukselle sopivan toimitustavan. Käytettyjen- ja esittelyautojen osalta tilaus toimitetaan tavallisesti kahdesta seitsemään (2–7) arkipäivässä ja uusien autojen osalta seitsemästä neljääntoista (7-14) arkipäivässä. Toimitusaika voi vaihdella kampanjoiden tai juhlapyhien aikana. Jos et ole saanut saapumis- tai noutoilmoitusta tilauksesta seitsemän (7) arkipäivän kuluessa tilauksen maksamisesta, ota yhteys Verkkokaupan asiakaspalveluun.

3.6. Asiakkaalla on valittavissa toimitustavaksi nouto myymälästä, toimitus toiseen myymälään, toimitus asiakkaan valitsemaan osoitteeseen. Tutustu tarkemmin toimitustapojen kuvauksiin ja hintoihin.

3.7. Kun tilaus on maksettu, siirtyy se käsiteltäväksi eikä tilauksen tietoja voi enää muuttaa. Tekemällä tilauksen Verkkokaupassa hyväksyt, että sinulle saa lähettää sähköpostia tai tekstiviestejä tilaukseen ja toimitukseen liittyen.

3.8. Verkkokaupasta ostetut tuotteet ei ole tarkoitettu jälleenmyyntiin.

4. Maksutavat

4.1. Asiakas maksaa tilauksen ennen tuotteiden toimittamista. Asiakas voi maksaa tilauksen suomalaisilla verkkopankkitunnuksilla ja yleisimmillä maksukorteilla, yleisimmillä luottokorteilla tai mobiilimaksulla.

4.2. Verkkokaupassa on käytössä seuraavien pankkien verkkopankkimaksu: Osuuspankki, Nordea, Danske Bank, Handelsbanken, Ålandsbanken, Aktia, POP-pankki, Säästöpankki sekä S-Pankki. Maksukorteista maksuvälineenä käyvät seuraavat Suomessa myönnetyt maksukortit: Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, Mastercard ja Debit Mastercard -kortit.

5. K-Plussa

5.1. Ostokset (tuotteet) kerryttävät Plussa-pisteitä. Ostoksesta kertyvien Plussa-pisteiden määrä ilmoitetaan kassalla. Plussa-pisteiden keräämistä varten Asiakkaan tulee syöttää Plussa-kortin numero kassalla olevaan kenttään tai kirjautua sisään Verkkokauppaan K-Tunnuksella, johon on liitetty Plussa-kortin numero.

5.2. Verkkokaupan ostoksia ei voi jälkikäteen lisätä Plussa-pistekertymään.

5.3. Tuotteita palauttaessa mahdolliset tilauksesta kertyneet Plussa-pisteet peritään takaisin.

6. Palautusoikeus

6.1. Asiakas voi palauttaa tilatut tuotteet 14 vuorokauden kuluessa tuotteen vastaanottamisesta. Asiakkaan tulee pitää tuote olennaisesti muuttumattomana ja vähentymättömänä siihen saakka, kunnes asiakas on päättänyt pitää tavaran. Palautusoikeus ei kuitenkaan koske:

  • Asiakkaan vaatimusten mukaan valmistettuja tai muunneltuja tuotteita tai tuotteita, jotka selvästi valmistetaan henkilökohtaisia tarpeita vastaavaksi.

  • Asiakkaan toiveiden mukaan valmistettuja tai muunneltuja tuotteita.

6.2. Verkkokaupasta tilattujen tuotteiden palautuksissa on noudatettava palautusohjeita. Huomioithan, että mikäli Asiakas tuotteen käyttöönoton jälkeen peruuttaa sopimuksen, hänen on vastattava tuotteen arvon alentumisesta. Arvonalenema on seurausta muusta kuin tavaroiden luonteen, ominaisuuksien ja toimivuuden toteamiseksi tarvittavasta käsittelystä, se määritellään tapauskohtaisesti ja voi olla jopa 100 % . Myös mahdolliset kaupanpäälliset tulee palauttaa palautuksen yhteydessä. Verkkokaupan asiakaspalvelu auttaa palauttamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Käytetyt autot: Asiakkaalta veloitetaan 100 km ylittäviltä kilometreiltä korvaus käyttöhyödystä auton ostohinnasta riippuen.

Uudet autot: Huomioithan, että uusi auto katsotaan käyttöönotetuksi kun Asiakas on saanut tutustua tilaamaansa autoon ja sen ominaisuuksiin. Huomioitahan myös, että uuden auton arvonalenema ei ole verrattavissa käytetystä autosta maksettavaan käyttöhyötyyn. Uuden auton osalta arvonalenema arvioidaan tapauskohtaisesti peruutuksen yhteydessä auton markkinahinnan perusteella.

Huomioithan, että Asiakas on vastuussa vahingosta, joka autolle on aiheutunut asiakkaan käytön aikana esimerkiksi mutta rajoittumatta auton naarmut, kolhut ja varusteiden puutteet.

6.3. K-Auto.fi-verkkokaupassa ei ole vaihto-oikeutta. Tilatun tuotteen vaihto esimerkiksi toiseen automalliin tulee tehdä niin, että aiemmin tehty sopimus peruutetaan (auto palautetaan) ja verkkokaupassa tehdään uusi tilaus.

6.4. Jos Asiakas päättää käyttää peruuttamisoikeuttaan, K Auto ei maksa palautuskustannuksia vaan Asiakkaan tulee toimittaa auto omalla kustannuksellaan lähimpään K-Auton toimipisteeseen joko ajamalla auto itse tai tilaamalla kuljetus sitä tarjoavalta yritykseltä.

6.5. Asiakkaalla on mahdollisuus valita ostoksen yhteydessä toimitustapa. Toimitustavan hinta vaihtelee toimitustavasta riippuen. Auton nouto on K Auton tarjoama maksuton vakiotoimitustapa. Mikäli asiakas on kuitenkin valinnut lisämaksullisen toimitustavan, huomioithan, että toimitusmaksua ei palauteta kaupan peruutuksen yhteydessä. Esimerkiksi, jos Asiakas on valinnut toimitustavaksi ”toimitus asiakkaan valitsemaan osoitteeseen”, 199 euron toimitusmaksua ei kaupan perumisen yhteydessä palauteta.

6.6. Asiakkaan on hyvä ilmoittaa kaupan peruuttamisesta mahdollisimman pian.

6.7. Palautussumma maksetaan samalla maksutavalla, jota on käytetty tilausta tehdessä 14 päivän kuluessa peruutusilmoituksen vastaanottamisesta Jos tilaus on maksettu verkkopankissa ja tuotteita palautetaan, Asiakkaalle saatetaan lähettää sähköpostitse linkki järjestelmään, jonne Asiakas syöttää tilinumeron maksunpalautusta varten. Asiakas saa sähköpostitse vahvistuksen, kun palautus on käsitelty ja hyvitys on maksettu.

7. Reklamaatiot

7.1. Asiakkaan tulee välittömästi tuotteet saatuaan tarkistaa, että toimitus vastaa Asiakkaan tilausta eikä tuotteissa ole näkyvissä mahdollisia ulkoisia kuljetusvaurioita tai muita laatuvirheitä.

7.2. Tuotepuutteista, kuljetusvaurioista tai laatuvirheistä tulee ilmoittaa viipymättä toimituksen vastaanottamisesta. Nopea yhteydenotto auttaa virheen selvityksessä.

7.3. Asiakas voi tehdä mahdolliset reklamaatiot verkkokauppatilaukseen ja tuotteisiin liittyen olemalla yhteydessä Verkkokaupan asiakaspalveluun.

8. Takuu

8.1. Mahdollinen tuotteen takuuaika ilmoitetaan Verkkokaupassa tuotteen tuotesivulla. Asiakkaalle toimitettu toimitusvahvistus toimii tuotteen takuutodistuksena. Erillistä takuukuittia ei toimiteta. Käytetyllä autolla ei ole myyjän myöntämää takuuta ellei toisin mainita. Erikseen ostettavassa käytetyn auton lisäturvassa on erilliset ehdot. Tutustu uusien autojen takuutietoihin täällä.

8.2. K Auto voi vapautua takuuvastuusta mikäli voidaan osoittaa, että tuotteen virheellisyys tai rikkoutuminen on aiheutunut tapaturmasta, tuotteen ohjeiden tai käyttötarkoituksen vastaisesta käytöstä tai muusta Asiakkaan vastuulla olevasta seikasta.

9. Vastuunrajoitus

9.1. K Auto ei vastaa välittömistä tai välillisistä vahingoista, jotka aiheutuvat Asiakkaalle Verkkokaupan käytöstä tai sen johdosta, ettei Verkkokauppa ole käytettävissä tai sen käytössä esiintyy ongelmia.

9.2. Näillä ehdoilla ei rajoiteta K Auton vastuuta huolimattomuudesta aiheutuvista henkilövahingoista eikä sellaista vastuuta, jota ei soveltuvan pakottavan kuluttajansuojalainsäädännön nojalla voida sulkea pois eikä rajoittaa.

10. Tietosuoja

10.1. Tutustu tarkemmin K-Auto.fi-verkkokaupan tietosuojaselosteeseen.

11. Muut ehdot

11.1. K Auto ei vastaa Verkkokaupasta ostetun tuotteen soveltuvuudesta Asiakkaalle.

11.2. K Auto ei anna mitään vakuutusta Verkkokaupan virheettömyydestä, kattavuudesta tai ajantasaisuudesta. Asiakas ymmärtää ja hyväksyy, että Asiakas käyttää Verkkokauppaa omalla vastuullaan eikä K Auto anna vakuutusta siitä, että Verkkokaupan toiminnassa ei ilmene keskeytyksiä tai virheitä taikka että sen käyttö olisi turvallista.

11.3. K Auto ei vastaa ylivoimaisen esteen (force majeure) aiheuttamista viivästymisistä tai peruuntumisista.

11.4. Verkkokaupan sisällön kaikki oikeudet kuuluvat K Autolle ja/tai yhteistyökumppaneille. Materiaalien kopioiminen tai käyttö ilman K Auton lupaa on kielletty muuhun kuin Asiakkaan omaan henkilökohtaiseen yksityiseen käyttöön.

11.5. Verkkokaupan osiin tai sivuihin saattaa sisältyä kolmannen osapuolen tarjoamia palveluita tai linkkejä kyseisiin palveluihin. Tällaisiin kolmannen osapuolen palveluihin sovelletaan erillisiä käyttöehtoja ja tietosuojaperiaatteita. K Auto ei ole vastuussa tällaisista kolmannen osapuolen palveluista ja niiden käyttö tai muu hyödyntäminen luo sopimussuhteen Asiakkaan ja tällaisen kolmannen osapuolen välille, ei Asiakkaan ja K Auton välille.

11.6. Asiakas vastaa kaikesta käyttäjätunnuksellaan ja salasanallaan tapahtuvasta käytöstä, ja siitä, että käyttö noudattaa näitä ehtoja. Asiakas on vastuussa salasanan salassapidosta.

11.7. Käyttäjä sitoutuu käyttämään Verkkokauppaa vain lain ja hyvän tavan mukaisiin tarkoituksiin. Asiakas vastaa täysimääräisesti näiden ehtojen, lain tai hyvän tavan vastaisesta Verkkokaupan käytöstä aiheuttamastaan vahingosta K Autolle, muille käyttäjille ja kolmansille osapuolille. K Autolla on milloin tahansa oikeus estää Verkkokaupan käyttäminen sekä ostosten tekeminen.

11.8. Mahdollisiin Asiakkaan ja K Auton välisiin sopimusta koskeviin riita-asioihin sovelletaan Suomen lakia. Jos kauppaa koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä Kilpailu- ja kuluttajaviraston kuluttajaneuvontaan. Mikäli neuvotteluilla ja em. riidanratkaisumenettelyillä ei saavuteta ratkaisua näistä ehdoista, aiheutuvat erimielisyydet ratkaistaan lopullisesti suomalaisessa tuomioistuimessa.

12. Yhteystiedot

12.1 Palveluntarjoajan yhteystiedot: K Auto Retail Oy, Tikkurilantie 123, 01530 VANTAA. Y-tunnus 1900190-0. Verkkokaupan asiakaspalvelun yhteystiedot: [email protected] / 010 533 3099.