Siirry pääsisältöön

Ostoskori

Tiedote 29.5.2024

Kesko ostaa Autotalo Lohjan ja laajentaa autokaupan myymäläverkostoaan Uudellamaalla strategiansa mukaan

Kesko on sopinut ostavansa Lohjalla ja Tammisaaressa Volkswagen-, Seat- ja Cupra-jälleenmyyjänä toimivan Autotalo Lohja Oy:n liiketoiminnan. Kauppa on osa K-Auton pitkän aikavälin strategian toteuttamista matkalla Suomen kiinnostavimmaksi autoalan yhtiöksi.

”K-Auton viime vuosien uudistumista voidaan pitää erittäin onnistuneena, vaikka markkinaympäristö ei autotoimialalla olekaan ollut helppo. Tänä päivänä kaikki liiketoimintamme ovat kannattavia ja se siivittikin K-Auton viime vuonna historiamme parhaaseen liiketulokseen”, toteaa Keskon autokaupan vt. toimialajohtaja Johanna Ali.

Vuonna 2011 perustetun Autotalo Lohja Oy:n liikevaihto oli 43,3 miljoonaa euroa vuonna 2023. Lohjan toimipisteessä palvelevat Volkswagen-, Seat ja Cupra-jälleenmyynti, käytettyjen autojen myynti sekä Volkswagen-, Seat-, Cupra- ja Audi-huolto, -korjaus ja korikorjaamo. Tammisaaren toimipisteessä palvelevat Volkswagen-jälleenmyynti ja käytettyjen autojen myynti sekä Volkswagen-, Skoda- ja Seat-huolto.

”Autotalo Lohja on hyvin hoidettu perheomisteinen yhtiö, joka täydentää erinomaisesti toimipisteverkostoamme. Lohjalla ja Tammisaaressa on ammattitaitoinen henkilöstö ja vahva asiakaskunta. Kaupan myötä K-Auton myymälöitä löytyy jo Tammisaaresta aina Ouluun saakka”, Ali jatkaa.

Kaupan toteutuminen edellyttää vielä Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää. Kaupan odotetaan toteutuvan viimeistään vuoden 2024 kolmannella neljänneksellä.

Suositut uutuudet

Enemmän vastuullisuutta, enemmän voimaa. Enemmän uusia vaihtoehtoja.

Volkswagen ID.7 Tourer
Suositut uutuudet

Volkswagen ID.7 Tourer

Uusi Volkswagen ID.7 Tourer hurmaa muotoilullaan ja tilavuudellaan. Täyssähköisen farmariauton pitkä toimintamatka, suuri tavaratila ja huikea vakiovarustus ovat vertaansa vailla.

audi-q6-e-tron-hero-desktop
Suositut uutuudet

Audi Q6 e-tron

Uusi täyssähköinen Audi Q6 e-tron -katumaasturi. Premium-luokan auto ja varustelu – toimintamatka yli 600 kilometriä (WLTP) ja suurteholatauksessa 255 kilometriä lisää noin 10 minuutissa.

Tavascan ulkoa

CUPRA Tavascan

Uusi CUPRA Tavascan, ensimmäinen täyssähköinen katumaasturimme. Ihmisille, jotka haluavat sähköautolla pidemmälle, tilavan SUV:n hyötyjä unohtamatta.

Porsche Macan ulkoa

Porsche Macan

Porsche Macan on nyt täysin sähköinen. Porschen urheilullisuus ja ajo-ominaisuudet premium-luokan SUV:ssä – huippulaadukas sähköauto valmiina mullistamaan ajonautintosi.