Siirry pääsisältöön
Vaihda K-Autoon

Kesän kuumat autotarjoukset – osta nyt, maksa vasta syksyllä

Katso kesän autotarjoukset

Ostoskori

Audi Q4 e-tron koeajo vakuutti Päivin: ”Muita täyssähköautoja ei edes tarvitse testata”

Nurmijärveläinen Päivi lähti päiväretkelle tyttärensä luo komealla Audi Q4 Sportback e-tronilla. Suurikokoinen mutta sporttinen auto yllätti ketteryydellään ja selkeillä toiminnoillaan.

Audi Q4 Sportback e-tron - vas sivusta

Kun nurmijärveläinen Päivi Jokinen haki koeajoon Audi Q4 Sportback e-tron -täyssähköauton, hän tiesi heti, millainen musiikki koeajopäivään sopisi.

– Sanoin autoliikkeen edustajalle, että nyt pitää laittaa iskelmät pois. Tämä on sellainen auto, että radiokanavan pitää olla vetävä.

Suuntana Päivillä oli Helsingin Tuomarinkylän kauniilla kartanoalueella sijaitseva ravintola Annan Kartano, jonne Päivi hurautti aikuisen tyttärensä kanssa nauttimaan aurinkoisesta päivästä.

Matkanteko sujui hymyillen popin jytkeessä, ja auton korkeatasoisen SONOS-äänentoistojärjestelmän äänimaailma ja muhkea basso tekivät vaikutuksen myös ohikulkijoihin.

– Kun ajoin kotipihaani ikkunat kiinni, naapuri kysyi, onko sulla joku uusi poppibiisi. Olin niin täpinöissäni, että taisin kuunnella musiikkia aika kovaa, Päivi naurahtaa.

Nopeasti sinuiksi auton kanssa

Auton näyttö mittaristoineen on muokattavissa oman maun mukaiseksi, ja sopivat säädöt tehtiin K-Auton liikkeessä Päivin hakiessa Audin ajoon.

Menomatkalla Päivin yllätti auton head-up display -tuulilasinäyttö, joka oli hänelle entuudestaan tuntematon ominaisuus. Näytöstä voi seurata esimerkiksi ajonopeutta ja nopeusrajoituksia.

– Oman autooni verrattuna erilaisia härpäkkeitä oli paljon, mutta totuin niiden käyttöön yllättävän nopeasti. Päivän päätteeksi auto tuntui jo ihan omalta.

Q4 Sportback e-tronin ajotuntuma on Päivin mielestä miellyttävän vakaa. Liikkeelle lähtö toi hänelle mieleen isokuutioisen moottoripyörän, joka sekin lähtee kevyesti matkaan suuresta koostaan huolimatta.

– Tarpeen vaatiessa auto kuitenkin lähtee liikkeelle kuin tykki.

Päivi pistäytyi koeajopäivänä myös työpaikkansa parkkihallissa Ruoholahdessa, jonne ajamista hän jännitti etukäteen.

Vaikka Audi tuntui Päivistä alkuun varsin suurikokoiselta, se sujahti ahtaasta rampista sisään vaivattomasti. Parkkeeraaminenkin sujui mallikkaasti pysäköintitutkan ja selkeän näytön ansiosta.

Auto tuntui muutenkin tilavalta. Päivin nykyisessä autossa läppärilaukku mahtuu juuri ja juuri kuljettajan penkin taakse, mutta Audiin laukkuja olisi mahtunut vaikka kaksin kappalein.

Tavaratilan suuruus on 520 litraa, ja kun takaistuimen selkänojat laskee alas, tila lähes kolminkertaistuu.

Sähköauto vakavasti harkinnassa

Päivi on koeajanut sähköautoja ennenkin, mutta vielä hän ei ole päätynyt ostamaan sellaista itselleen. Osaltaan valintaan on vaikuttanut se, ettei Päivin taloyhtiössä ei ole vielä sähköautojen latauspistokkeita.

– Olemme jo ottaneet selvää siitä, mitä sellainen maksaisi. Jos nyt hankkisimme sähköauton, pitäisi se ladata aina kaupan pihalla, ja sellainen suunnitelmallisuus ei ehkä sopisi kärsimättömälle luonteelleni, Päivi tuumaa.

Päivi kuitenkin ennustaa, että jo perheen seuraava auto saattaisi olla sähköauto. Myös Helsingissä asuva tytär on asennuttamassa latauspistoketta omalle pihalleen, jolloin autoa voisi tarvittaessa ladata myös kyläillessä.

Auton toimivuus arjessa onkin ensisijaisen tärkeää, minkä vuoksi Päivi kehottaa muitakin koeajoa suunnittelevia testaamaan uutta menopeliä arkisissa tilanteissa tutuilla reiteillä.

Taktiikka toimi hänen kohdallaan loistavasti.

– Tämä on vasta kolmas täyssähköauto, jota olen kokeillut. Olin kuitenkin niin tyytyväinen Audiin, ettei muita autoja ole tarpeen enää testata.

Tutustu Audi Q4 Sportback e-tron malliin ja katso eri hankintavaihtoehdot

k-auto logo

Tutustu merkkiemme sähköautovalikoimaan

Me tuomme maahan maailman johtavien autovalmistajien uusimpia täyssähkö- ja hybridiautoja. Tutustu K-Auton sähköautomallistoon!

Audi logo iso

Audi Q4 Sportback e-tron

Edistyksen muotoilema. Audi Q4 Sportback e-tron. Tutustu malliin ja katso vaihtoehdot tämän auton hankintaan.

icon-lightBulb@3x

Hyödyllistä tietoa sähköautoilusta

Keräsimme tietoa sähköautoilun eduista, autojen toimintamatkoista ja eri latausvaihtoehdoista.