Siirry pääsisältöön
Vaihda K-Autoon

Kesän kuumat autotarjoukset – osta nyt, maksa vasta syksyllä

Katso kesän autotarjoukset

Ostoskori

Volkswagen ID.4 ruuhkavuositestissä – näin tilava sähköauto täyttää lapsiperheen tarpeet

Walleniuksen perhe kiintyi monikäyttöiseen nelivetoon koeajonsa aikana. Kuskina toiminut isä nautti erityisesti ajotuntumasta, mutta muutkin kyytiläiset löysivät itselleen mieluisaa ihasteltavaa.

VW konf sininen - vas sivu

Hässäkkää ja nyssäkkää riittää, kun siuntiolaiset Noona ja Joni Wallenius pakkaavat jälkikasvunsa Silvian, Reinoldin ja Lydian autoon.

Lydialla on ikää vasta kaksi kuukautta, mutta 9- ja 6-vuotiaat Silvia ja Reinold ovat jo tottuneita automatkaajia.

Autoiluun tuli kuitenkin hetkeksi ripaus uutuudenviehätystä, kun vanhemmat päättivät ottaa K-Autolta koeajoon Volkswagenin täyssähköisen ID.4 GTX:n. Suunnitelmana oli kurvata tuliterällä perheautolla Espoon Merituulen kauppakeskukseen sisäleikkipuisto HopLopiin, ruokaostoksille ja hampurilaisille.

Auto on Walleniuksen perheelle tärkeä, sillä Joni ajaa työnsä puolesta toistatuhatta kilometriä viikossa. Myös arjen pyörittäminen vaatii autoa, sillä perheen kodista lähimpään markettiin on parin kolmen kilometrin matka.

Noona ja Joni panivatkin ID.4:stä heti merkille reippaan kokoisen tavaratilan, johon mahtui koeajopäivänä näppärästi niin ostokset kuin isot lastenrattaatkin.

– Jos tavaratilan välipohjan olisi laskenut alemmas, tavaraa olisi sopinut enemmänkin, Joni kertoo.

Hierontaa ja silmänruokaa

Auto osoittautui muutoinkin varsin tilavaksi: turvakaukalo ja -istuin mahtuivat takapenkille hyvin, eikä jalkatila loppunut kesken. Myös ilmalämpöpumppu ja sähköisesti säädettävät penkit lisäsivät matkustusmukavuutta.

– Reisituetkin olivat säädettävät, joten asennosta sai todella mukavan. Voisin hyvin kuvitella ajelevani autolla vaikka Lappiin saakka, Joni sanoo.

Penkeissä on myös hierontatoiminto, mikä oli pariskunnalle uusi tuttavuus ja hauska yllätys. Etenkin apukuskin paikalla istunut Noona ihastui astetta rentouttavampaan matkantekoon.

Mukavuuden ja käytännöllisyyden lisäksi ID.4 tarjoaa myös silmänruokaa. Joni iski heti autoa hakiessaan silmänsä sen näyttävään muotoiluun ja kaksivärisyyteen. GTX-mallin suuret vanteet ja renkaat lisäävät näyttävyyttä entisestään.

– Suuri koko tuo myös turvallisuudentunnetta, Joni toteaa.

ID.4:ssä turvallisuusasiat ovat muutenkin kunnossa: auto sai Euro NCAP -kolariturvallisuustestissä täydet viisi tähteä.

Ruuhkavuosina turvaa ja mielenrauhaa tarjoaa lisäksi K-Auton tarjoama Oma Auto -palvelu, jossa voi tarkastella autonsa huoltohistoriaa, varata huoltoja ja ottaa tarvittaessa yhteyden myyjään.

Lisätty todellisuus tuo uuden ulottuvuuden ajamiseen

Valtaosa 80 kilometrin matkasta taittui Comfort-ajotilassa, ja auto ylitti töyssyt mukavan pehmeästi. Ajotuntuma oli Jonin mukaan silti mukavan jämäkkä, eikä auto kallistellut mutkissa.

– Testasin myös sporttiasetusta, joka tuo vähän parempaa kaasuvastetta ja jäykempää ohjausta. Suorituskyky ei ole urheiluautomaisen repäisevä, mutta ei tällä autolla ainakaan muiden jalkoihin jää, Joni kertoo.

Yksi ID.4:n erikoisuuksista on head-up display -tuulilasinäyttö, joka sisältää lisätyn todellisuuden toiminnon.

Tuulilasinäyttö oli Jonin mielestä kiehtova ja käyttökelpoinen. Se antaa reaaliaikaista tietoa suoraan kuljettajan näkökentässä esimerkiksi nopeusrajoituksista ja varoittaa, jos auto on liian lähellä reunaviivaa. Tuulilasiin saa halutessaan myös navigointiohjeet.

Lapsille vastaavia uusia ulottuvuuksia tarjosi auton lasikatto, josta he tiirailivat yli vilahtelevia pilviä ja puita.

500 kilometriä ilman lataamista

ID.4:n toimintamatka on 520 kilometriä, eli noin kolmanneksen enemmän kuin Walleniuksen perheen nykyisessä sähköautossa.

Sähköautoilussa perhettä viehättää käytön edullisuus ja helppous. Auto on helppo jättää lataukseen yöksi tai kauppareissun ajaksi, eikä tankkausreissuilla tarvitse käydä.

Jonilla on käytössään K-Lataus-sovellus, jota hän käytti myös koeajopäivänä. Merituulen kauppakeskuksen pihalta löytyi useampi K-Lataus-piste, jonne auto parkkeerattiin huvittelupäivän ajaksi.

Reissukohde osoittautui muutenkin hyväksi valinnaksi, sillä oman pikantin lisänsä koeajokokemukseen toi syksyisen epävakaa sää.

– Tulipahan testattua autoa myös rankkasateessa! Matka meni kuitenkin kaikin puolin mukavasti, ja autosta jäi oikein hyvä fiilis, Joni summaa.

Tutustu Volkswagen ID.4 malliin ja katso eri hankintavaihtoehdot

k-auto logo

Tutustu merkkiemme sähköautovalikoimaan

Me tuomme maahan maailman johtavien autovalmistajien uusimpia täyssähkö- ja hybridiautoja. Tutustu K-Auton sähköautomallistoon!

Volkswagen logo iso

Volkswagen ID.4

Volkswagen ID.4 oli Suomen ostetuin sähköauto vuonna 2021. Tutustu malliin ja katso vaihtoehdot tämän auton hankintaan.

icon-lightBulb@3x

Hyödyllistä tietoa sähköautoilusta

Keräsimme tietoa sähköautoilun eduista, autojen toimintamatkoista ja eri latausvaihtoehdoista.