Siirry pääsisältöön
K-Auto

Jakohihnan vaihto

Jakohihnan vaihto on polttomoottorin yksi tärkeimmistä huoltotoimenpiteistä. Erityisen tärkeäksi huoltotoimenpiteen tekee se, että kuluneiden jakopään osien aiheuttamat vauriot ovat lähes poikkeuksetta kokonaisvaltaisia moottorivaurioita, joiden korjauskustannukset saattavat kohota jopa tuhansiin euroihin.

Huolehdithan, että autosi jakohihnan vaihto suoritetaan ajallaan. Valmistaja määrittää jakopään huollolle kilometriperustaisen jakohihnan vaihtovälin, joka on moottorista riippuen 90 000 – 290 000 kilometriä. Maahantuojan suosituksena on, että jakopäähuolto tehdään aikaperustaisesti 6 vuoden välein, koska myös materiaalien vanheneminen vaikuttaa jakohihnan kestoon.

Jakopään hihnan vaihdossa käytettävät erikoistyökalut ja osat

Mistä tietää, että jakohihna pitää vaihtaa?

Jakohihna pitää vaihtaa uuteen viimeistään ennen kuin kilometriperusteinen vaihtoväli on ylitetty tai kuusi vuotta on kulunut edellisestä jakopäähuollosta.

Kulumisen lisäksi jakohihnan valmistusmateriaalit heikkenevät vanhenemisen myötä, mistä syystä aikaperusteinen kuuden vuoden vaihtoväli on myös tärkeä ottaa huomioon.

Jakohihnan vaihdon hinta?

Jakohihnan vaihdon hinnan saa kätevästi selville oman merkkihuollon verkkovarauksesta. Suosittelemme vaihdon sijaan jakopään täyshuoltoa, jossa jakopää huolletaan kokonaisvaltaisesti.

Jakopään täyshuolto on kaiken kattava huoltotoimenpide

Jakopään hammashihnasta käytettään puhekielessä myös muita nimityksiä, kuten jakohihna tai jakoremmi, ja huoltotoimenpiteestä puhuttaessa käytettään usein ilmausta jakohihnan vaihto.

Me puhumme mieluummin jakopäähuollosta, koska huoltotoimenpiteen yhteydessä jakopäähän on syytä vaihtaa kaikki hammashihnan pyörittämät kuluvat osat kuten:

  • moniurahihna,

  • vesipumppu

  • sekä kiristin- ja ohjainrullat.

Vaihdettujen osien kiinnitys varmistetaan uusilla kiinnitystarvikkeilla valmistajan korjausohjeiden mukaisesti. Suurin osa moottorin osien kiinnityksessä käytetyistä pulteista ovat ns. venymäpultteja, jotka on tarkoitettu vaihdettavan aina irrotuksen jälkeen.

Kiinnitystarvikkeiden uusimatta jättäminen aiheuttaa merkittävän vaurioriskin, mutta valmistajan korjausohjeiden mukaisesti tehdyille huoltotoimenpiteille K-Auton valtuutettu merkkihuolto myöntää aina 2 vuoden takuun.

Teimme uudistuksen jakopäähuoltojen hinnoitteluun paketoimalla tarvittavat erilliset huoltotoimenpiteet huoltopaketeiksi. Jatkossa tarjoamme jakopäähuoltoihin kahta eri sisältökokonaisuutta, joista laajempaa myymme nimikkeellä Jakopään täyshuolto.

Jakopään täyshuoltoon sisältyy:

  • jakopään hammashihna,

  • kiristin- ja ohjainrullat,

  • apulaitteita pyörittävä moniurahihna sekä

  • uudet kiinnitystarvikkeet.

Lisäksi täyshuolto sisältää vesipumpun uusinnan niissä moottoreissa, joissa vesipumppu on jakopään hammashihnan käyttämä osa.

Niin sanottua perushuoltopakettia tarjoamme nimikkeellä Jakohihnan vaihto, jonka sisältöön ei kuulu moniurahihnan eikä vesipumpun vaihto. Ehdoton suositus on kuitenkin Jakopään täyshuolto, jotta kaikki jakopään kuluneet ja vaurioriskiä kohottavat osat tulevat uusittua kustannustehokkaasti samalla kerralla.

Oman autosi jakopäähuollon hinnan näet verkkovarauksestamme tai soittamalla numeroon: 010 533 2380