Siirry pääsisältöön

Ostoskori

Jarrupalojen ja jarrulevyjen vaihto

Jarrupalojen vaihto tehdään monesti yhdessä jarrulevyjen kanssa. Jarrujärjestelmä lukeutuu auton tärkeimpiin turvallisuustekijöihin, minkä takia se pitääkin huoltaa säännöllisesti. Kuljettajan havaitessa yllättävät tilanteet, täytyy jarrujärjestelmän toimia moitteettomasti.

Jarrupalat ovat auton kuluvia osia, jotka täytyy vaihtaa säännöllisesti. Optimaalisen jarrutustehon saavuttamiseksi myös jarrulevyt saattaa olla syytä vaihtaa palojen kanssa samaan aikaan.

Tärinä jarrutettaessa viestii useimmiten kieroon menneestä jarrulevystä, johon useimmiten syynä on se, että osa on menettänyt ainevahvuuttaan kulumisen seurauksena.

Jarrulevyjen paksuus tarkistetaan aina katsastuksissa, jolloin mahdollisesti liian kulunut tai ruosteinen levy voi aiheuttaa hylkäyksen. Tästäkin syystä on tärkeää pitää jarrut aina hyvässä kunnossa.

Jarrupalojen ja -levyjen vaihto

Muista vaihtaa jarrupalat ja jarrulevyt säännöllisesti

Valmistaja optimoi suunnittelussa hyvin autoyksilöllisesti jarrujärjestelmän lisäksi jarrujen kulutusosat eli jarrulevyt ja jarrupalat. Määräävänä tekijänä ei ole pelkästään esim. auton malli ja moottorin teho, vaan materiaalivalintoihin vaikuttaa myös auton yksilöllinen varustus.

Juuri sinun autoosi optimoidut jarruosat ovat saatavilla ainoastaan alkuperäisosina. Tarjoamme korkealaatuisille alkuperäisosille 2 vuoden varaosatakuun.

Jarrujen kulutusosien käyttöikä vaihtelee hyvinkin paljon ajoprofiilin mukaan, mutta keskimäärin uusintatarve tulee ajankohtaiseksi 60 000 – 90 000 km:n ajosuoritteella. Kuluneiden osien vaihdon tarve määritetään mittauksella, jonka tulosta verrataan valmistajan määrittämään kulumisrajaan.

Vaivattomimmin jarrujen kulutusosien vaihto onnistuu määräaikaishuollon yhteydessä valmistajan korjausohjeiden mukaisesti K-Auton merkkihuollossa.

Varaa merkkihuolto tai jarrujärjestelmän huolto valitsemalla merkki