Siirry pääsisältöön

Ostoskori

Usein kysytyt kysymykset

 1. Kaikki kysymykset
 2. Auton hankinta
 3. Auton omistaminen ja huolto
 4. Rahoitus ja leasing
 5. Muut
Takaisin

Kitkat vai nastat?

Valinta nastojen ja kitkojen välillä riippuu henkilökohtaisista tarpeista, sääolosuhteista ja ajotottumuksista. Harkitse näitä etuja ja haittoja, kun päätät, mikä talvirengasvaihtoehto sopii parhaiten sinulle.

Nastarenkaat

Edut:

 1. Erinomainen pito jäisillä teillä: Nastarenkaat tarjoavat huippuluokan pidon jäisillä ja liukkailla teillä teräksisillä nastoillaan. Tämä lyhentää jarrutusmatkoja ja lisää turvallisuutta jäällä.

 2. Sopii haja-asutusalueille: Nastarenkaat ovat ihanteellinen valinta kuljettajille, jotka ajavat pienempiä teitä, jotka eivät välttämättä ole hyvin aurattuja tai hoidettuja.

 3. Pitkä käyttöikä: Nastarenkaat voivat kestää pitkään, kun niitä käytetään oikein ja vaihdetaan ajoissa.

Haitat:

 1. Melu ja tärinä: Nastarenkaat voivat aiheuttaa melua ja tärinää ajon aikana, mikä voi vaikuttaa ajomukavuuteen.

 2. Ympäristövaikutukset: Nastojen aiheuttama pöly voi olla haitallista ympäristölle ja ilmanlaadulle, ja niiden käyttö on joissain paikoissa rajoitettu tai kielletty.

 3. Kausivaihto: Nastarenkaiden käyttöaika on rajoitettu, joten renkaiden vaihto talvirengaskauden alussa ja lopussa voi olla hankalaa.

Kitkarenkaat

Edut:

 1. Hiljaisempi ja mukavampi ajokokemus: Kitkarenkaat ovat hiljaisempia kuin nastarenkaat ja tarjoavat paremman ajomukavuuden.

 2. Ympäristöystävällisempi vaihtoehto: Kitkarenkaat kuluttavat tien pintaa vähemmän ja tuottavat vähemmän haitallista pölyä, mikä tekee niistä ympäristöystävällisemmän valinnan.

 3. Pienempi polttoaineenkulutus: Kitkarenkaat voivat johtaa pienempään polttoaineenkulutukseen verrattuna nastarenkaisiin.

Haitat:

 1. Pidempi jarrutusmatka jäällä: Kitkarenkailla on pidempi jarrutusmatka jäisillä teillä verrattuna nastarenkaisiin, joten vaaditaan enemmän varovaisuutta.

 2. Lisääntynyt ennakoinnin tarve: Kitkarenkaat vaativat kuljettajalta tarkempaa ennakointia ja pidemmän jarrutusmatkan huomioimista jäisillä teillä.

 3. Riippuvuus lumisista olosuhteista: Kitkarenkaat eivät välttämättä suoriudu yhtä hyvin kuin nastarenkaat äärimmäisen jäisillä teillä, joten niiden tehokkuus riippuu sääolosuhteista.