Siirry pääsisältöön

Usein kysytyt kysymykset

  1. Kaikki kysymykset
  2. Auton hankinta
  3. Auton omistaminen ja huolto
  4. Rahoitus ja leasing
  5. Muut
Takaisin

Talvi- ja kesärenkaiden urasyvyys

Renkaiden urasyvyys tarkistetaan pääurien syvyydestä, ja renkaissa on usein merkintä TWI (Tread Wear Indicator), joka osoittaa kulutuspinnan uran sijainnin.

Mittaamalla renkaiden urasyvyydet säännöllisesti varmistat turvalliset ajokilometrit. Mittaus on kätevä suorittaa esimerkiksi jokaisen renkaiden vaihdon yhteydessä.

Talvirenkaiden urasyvyys

Talvirenkaiden urasyvyyden tulee olla vähintään 3 millimetriä, jolloin ne ovat turvalliset käyttää, joten renkaiden kulutukseen on syytä kiinnittää erityistä huomiota. Jäisellä ja lumisella tiellä ajettaessa suositeltu urasyvyys on kuitenkin 5 millimetriä.

Jos talvirenkaat ovat kuluneet tai vaurioituneet, niitä ei pidä käyttää, vaan ne on vaihdettava uusiin ajoissa. Talvirenkaiden vaihto voi tulla joillekin ajankohtaisemmaksi aiemmin kuin toisilla, koska kulumiseen vaikuttaa ajettujen kilometrien lisäksi myös ajotyyli.

Kesärenkaiden urasyvyys

Kesärenkaiden urasyvyys on tärkeä tekijä ajoturvallisuuden kannalta. Lain mukaan urasyvyyden tulisi olla vähintään 1.6 mm, mutta suositeltava urasyvyys kesärenkaille on vähintään 4 mm.

Sadekelillä ajettaessa vesiliirron uhka 1.6 millimetrin urasyvyydellä on huomattavasti suurempi ja yleisesti suositellaan, että kesärenkaissa urasyvyys olisi vähintään 4 mm. Tällöin varmistat turvallisen ajon kaikille sääolosuhteille.

Mittaa renkaiden urasyvyys 2 euron kolikolla kätevästi

Kahden euron kolikkotestillä voit selvittää nopeasti rengassyvyyden. Kolikon hopeoitu rengas on tasan neljän millin levyinen, joten jos tämä osa näkyy renkaan pinnan yläpuolella, on aika harkita uusia renkaita.

Varaa talvirenkaiden vaihto tai osta laadukkaat uudet renkaat K-Autosta.