Siirry pääsisältöön

Pyyhkijänsulat

Pyyhkijänsulat eli tuulilasinpyyhkijät tulisi vaihtaa vähintään kerran vuodessa. Pyyhkijänsulat kuluvat ja menettävät pikkuhiljaa tehoaan käytössä, eivätkä enää pidemmän käytön jälkeen pyyhi tuulilasia halutulla tavalla.

Laadukkaiden pyyhkijänsulkien käyttöikä tulee harvoin tiensä päähän rikkoontumisen takia. Sen sijaan sulkien pyyhintätulos heikkenee sulan kulumisen ja likaantumisen myötä pikkuhiljaa, jolloin kuljettaja saattaa tottua heikentyneeseen näkyvyyteen. Vaikka käytettyjen pyyhkijänsulkien pyyhintätulosta voi parantaa säännöllisellä puhdistamisella, on esimerkiksi asfaltista irtoavan pien poistaminen pyyhkijänsulista lähestulkoon mahdotonta.

Pyyhkijänsulat

Vaihdata pyyhkijänsulat esimerkiksi määräaikaishuollon yhteydessä

Tuulilasinpyyhkimien vaihto on erittäin perusteltua kerran vuodessa ja vähintäänkin jokaisen määräaikaishuollon yhteydessä. Uusien pyyhkijänsulkien pyyhintätulos yllättää poikkeuksetta jokaisen kuljettajan positiivisesti. Tuulilasinpyyhkimet ovat lisäksi edullisia vaihtaa, ja jotkut ovat nähneet parhaaksi uusia ne kahdesti vuodessa; esimerkiksi aina renkaiden vaihdon yhteydessä. Ja miksipäs ei, onhan esteetön näkyvyys varmasti tärkein turvallisuustekijä heti auton kuljettajan jälkeen.

Säännöllisellä tuulilasinpyyhkimien uusinnalla vähennät myös tuulilasin kulumista, koska uusi hyvin pyyhkivä sulka poistaa lian tehokkaasti pyyhintäalueelta, kun taas kuluneella sulalla on yhdessä likapartikkelien kanssa tuulilasin pintaa hiova vaikutus.

Edullisesti ja vaivattomimmin uusit pyyhkijänsulat K-Auton merkkihuollossa renkaanvaihdon tai määräaikaishuollon yhteydessä.