Siirry pääsisältöön

Ostoskori

Tuulilasin vaihto

Tuulilasin vaihtoa suositellaan lähtökohtaisesti heti, jos lasissa on halkeama. Halkeama vaikuttaa heikentävästi tuulilasin rakenteelliseen lujuuteen, minkä myötä se ei enää ole yhtä turvallinen. Halkeama saattaa myös sijaita suoraan kuljettajan edessä heikentäen näköyhteyttä huomattavasti.

Nämä on onneksi otettu nykyään huomioon myös katsastuksissa, eikä auto mene läpi, jos tuulilasissa on huomattavan suuri halkeama. 2018 voimaan tulleiden katsastusmuutosten johdosta, ainoastaan hyvin pienet ja huomaamattomat vauriot tuulilasissa saatetaan sallia katsastuksissa.

Tuulilasin vaihto

Varaa tuulilasin vaihto

Tuulilasin vaihto suoritetaan K-Autossa aina valmistajan ohjeiden mukaisesti

Tuulilasin vaihto on tärkeä suorittaa merkkihuollossa, varsinkin nykyaikaisissa autoissa, joiden tuulilaseihin on asennettu teknologiaa. Useiden automallien tuulilasiin on esimerkiksi asennettu monitoimikamera, joka on olennainen osa kuljettajaa avustavien useiden järjestelmien toimintaa.

Jos tuulilasi ei ole yhteensopiva monitoimikameran kanssa tai monitoimikameraa ei kalibroida tuulilasin uusinnan yhteydessä valmistajan ohjeiden mukaisesti, kuljettajaa avustavat järjestelmät, kuten lane assist, liikennemerkkien tunnistus, dynaamiset-/matrix-ajovalot ja front assist, eivät voi toimia suunnitellulla tavalla, mikä aiheuttaa näin ollen myös turvallisuusriskin.

Yleisesti ottaen, tuulilasi vaihdetaan halkeamien lisäksi, jos vaurio on:

  • tuulilasin reunassa

  • kamera-alueella

  • se on isompi kuin kahden euron kolikko.

Tuulilasin vaihto hoituu vaivattomasti K-Auton merkkihuollossa vaikkapa määräaikaishuollon yhteydessä. Teettämällä tuulilasin uusinnan merkkihuollossa varmistat samalla, että vaihtotyö ja tarvittavat kalibroinnit tehdään valmistajan ohjeiden mukaisesti merkkikohtaisia erikoistyökaluja käyttäen.

Tuulilasi on mahdollista myös korjata, jos vaurio ei ole suuri. Lue lisää tuulilasin korjauksesta.

Useimmissa tapauksissa asiakkaan ei tarvitse itse tehdä edes vahinkoilmoitusta tuulilasin vaurioitumisesta. Muista, että sinä asiakkaana viime kädessä päätät, missä autosi tuulilasi uusitaan.

Teemme yhteistyötä kaikkien suomalaisten vakuutusyhtiöiden kanssa.

Kattaako vakuutuksesi tuulilasin vaihdon kustannukset? Muista tehdä vahinkoilmoitus oman vakuutusyhtiösi verkkosivuilla.

Fennia logo

Vakuutusyhtiö Pohjola vakuutus logo

Vakuutusyhtiö IF logo

Turva vakuutusyhtio logo varillinen rgb

Vakuutusyhtiö Lähitapiola logo

pohjantahti-logo

pop-vakuutus-logo