Siirry pääsisältöön

Tuulilasit

Tiesitkö, että tuulilasi on merkittävä osa nykyaikaisen auton korirakennetta, joten ei ole yhdentekevää, millaisella tuulilasilla ja millaisilla liimoilla vaurioitunut tuulilasi korvataan.

Tuulilasiin asennettu monitoimikamera on olennainen osa useiden kuljettajaa avustavien järjestelmien toimintaa.

Jos tuulilasi ei ole yhteensopiva monitoimikameran kanssa tai monitoimikameraa ei kalibroida tuulilasin uusinnan yhteydessä valmistajan ohjeiden mukaisesti, kuljettajaa avustavat järjestelmät, kuten Lane Assistliikennemerkkien tunnistusdynaamiset-/matrix-ajovalot ja Front Assist eivät voi toimia suunnitellulla tavalla, mikä aiheuttaa näin ollen myös turvallisuusriskin.

Etusivu: Hero: Huolto-ja-korjaus desktop

Tuulilasin korjaus vai vaihto?

Mitä tehdä, kun tuulilasissa on kiveniskemä, halkeama tai muu vaurio. Riittääkö tuulilasin korjaus vai pitääkö se vaihtaa kokonaan uuteen? Vastaus kysymykseen on täysin tapauskohtainen.

Jos tuulilasissa on kiveniskemä, kannattaa se korjata heti, ennen kuin siitä ehtii muodostua halkeama.

Lähtökohtaisesti kaikki kiveniskemät, jotka eivät ole häiritsevästi kuskin näkökentän edessä ja ovat maksimissaan kahden euron -kolikon kokoisia, ovat korjattavissa. Tuulilasin korjaus ei todennäköisesti onnistu, jos vaurio on lasin reunassa, sillä sen korjaaminen saattaa helposti johtaa halkeaman muodostumiseen.

Halkeamat ja kiveniskemät tuulilasissa ovat vaarallisia mm. seuraavista syistä:

  • Halkeama heikentää tuulilasin rakenteellista lujuutta.

  • Jos halkeama on suoraan kuljettajan edessä, huonontaa se vakavasti näköyhteyttä, varsinkin vasta-aurinkoon ajettaessa.

Tuulilasi kannattaa lähes poikkeuksetta vaihtaa halkeaman sattuessa. Lue lisää K-Auton merkkihuollon tuulilasin vaihdosta.

Kiveniskemä tuulilasissa voi johtaa jopa ajokieltoon katsastuksessa

Vuonna 2018 uudistuneen katsastuslain muutokset tiukensivat myös tuulilasien kuntovaatimuksia. Halkeamat ja kiveniskemät tuulilasissa voivat johtaa katsastuksen hylkäämiseen tai jopa ajokieltoon aikaisemman korjauskehotuksen sijaan.

Tuulilasin uusinta ja kiveniskemien paikkaus hoituvat vaivattomasti ja valmistajan korjausohjeita noudattaen K-Auton merkkihuollossa vaikkapa määräaikaishuollon yhteydessä.

Teettämällä työn merkkihuollossa varmistat samalla, että vaihtotyö ja tarvittavat kalibroinnit tehdään valmistajan ohjeiden mukaisesti merkkikohtaisia erikoistyökaluja käyttäen.

Teemme yhteistyötä kaikkien vakuutusyhtiöiden kanssa, joten useimmissa tapauksissa asiakkaan ei tarvitse itse tehdä edes vahinkoilmoitusta tuulilasin vaurioitumisesta.

Muista, että sinä asiakkaana viime kädessä päätät, missä autosi tuulilasi uusitaan tai sen kiveniskemät paikataan.

Yhteistyömme kattaa kaikki suomalaiset vakuutusyhtiöt

Kattaako vakuutuksesi tuulilasiin sattuneet vahingot? Muista tehdä vahinkoilmoitus oman vakuutusyhtiösi verkkosivuilla.